Φρίντριχ  Νίτσε  (1826-1897)

Φρίντριχ  Νίτσε  (1826-1897)

 

Ένα απόσπασμα από το πρώτο του έργο 1872  << Η Γέννηση της τραγωδίας >>

Όπου  έδειξε  καθαρά  την  Ελλάδα  που εμείς οι Ελληνες  δεν έχουμε ακόμα ανακάλυψη και αφήνουμε τους  ξένους να μας επιβάλουν   τους πιστούς  τους  κυβερνήτες , παρά την θέληση μας  και τα δεινά που μας  επιβάλουν,  για την εφαρμογή των σχεδίων διάλυσης του έθνους  και  για το προσωπικό τους όφελος  .                                                                            Υπομένουμε την σκλαβιά για  2150 περίπου χρόνια , με πρόσχημα την δήθεν ελευθερία που μας παρέχεται, μέσω ελεύθερης επιλογής των ηγετών , που  με κάθε μέσω μας  επιβάλουν , χρησιμοποιώντας  ,εκβιασμούς ,απειλές , τρομοκρατία  και  φτωχοποίηση  αντί πινακίου φακής στους υποτακτικούς τους.

…………..//……………                                                      Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.

Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.                                                                                                Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».