Κ Τ Η Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο ΣΠΑΤΩΝ

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ  ΓΙΑ  ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ  ΑΝΑΡΤΗΣΗ   ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ  ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ  ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΕ  ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ .

Το πιλοτικό πρόγραμμα για την σύσταση του εθνικού κτηματολογίου ξεκίνησε με χαρές χορούς και πανηγύρια  , σε λίγο  αποδείχτηκε ότι ήταν ευκαιρία για μια ακόμα αρπαχτή του δημόσιου πλούτου. .                                                                                                                            

Άγνοια ,λάθη  ,παραλείψεις , πρόθεση  ,απάτη  και σκόπιμες  αλλαγές  δεδομένων  δημιούργησαν  κατά γενική ομολογία το 70% των δηλώσεων  να  έχουν λάθος έγγραφες.

Η  πρώτη ομάδα  των ανεύθυνων  ευνοούμενων ειδικών  έφυγε και νομίζω ακόμα εκκρεμούν  δικαστικές αποφάσεις εναντίον  τους  .

Σήμερα τα πράγματα εξομαλύνθηκαν , η πείρα που αποκτήθηκε  από το κούρεμα στο κεφάλι του κασίδη ,εντόπισε τα λάθη και  συνεχώς το κτηματολόγιο εμπλουτίζεται , εκσυγχρονίζεται  και  αποτελεί μοναδικό εργαλείο για τις ιδιοκτησίες  των πολιτών

ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟ  ΖΩΑ τι γίνεται ?

 Μην έχοντας που να στραφούμε , θεωρούμε  δεδομένη την προσφυγή  για δεύτερη φορά στον νόμο . Στο  κτηματολόγιο για αντίγραφα  ,στον τοπογράφο , στον  μηχανικό, στον δικηγόρο ,στα δικαστήρια, στην τράπεζα για δάνειο, για να πληρωθούν όλοι οι παραπάνω και περιμένουμε  την δικαστική δικαίωση μας  για τα λάθη των άλλων  μετά από πόσο χρόνο? και χρήμα  ?                                                                                                                                          Οι  περισσότεροι ιδιοκτήτες μαρτυρούμε για ένα  εξαιρετικό  πρόγραμμα   που πλήρωσε η ΕΕ . πληρώσαμε εμείς  ,πλούτισαν  κάποιοι και όρια ιδιοκτησιών δεν έχουμε  .

Χαρακτηριστικά παραδείγματι είναι  αίτηση  για εγγραφή  κτήματος εφαπτόμενου στην  αγροτική οδό Πέτρου και Παύλου  4000μ2 με ανατολικό   όριο την περίφραξη του  αεροδρομίου  σε μήκος  περίπου  250μ , με μικρό κτίσμα – αντλιοστάσιο  ,μοναδικό ,  σε ακτίνα σχεδόν 500 μέτρων . Η  υπάλληλος του κτηματολογίου  το εντόπισε, με την βοήθεια του  ιδιοκτήτη και μηχανικού  το μέτρησε με την βοήθεια του προγράμματος   και με το χέρι της έγραψε στην αίτηση  (κατά νεώτερη καταμέτρηση  4300μ2).                                                                                    Όταν ζητήθηκε αντίγραφο , η βεβαίωση  αναφερόταν σε ακίνητο 1900 μ2    τυφλό,  σε μικρή απόσταση από το πραγματικό  και με άλλο τοπωνύμιο , (που όλος τυχαίος  δεν το είχε δηλώση κανείς) το δε κτήμα των 4300μ2 το εμφανίζει  σαν 2 ιδιοκτησίες αγνώστων με διαφορετικούς κοδικούς.

Άλλο ακίνητο   με ελαιόδεντρα ,  με όριο δυτικό εκτάσεις με αμπέλια  (εύκολα αναγνωρίσιμο  )  μεταφέρθηκε νοτιότερα    με   δυτικό  όριο ,  κτήμα  με ελαιόδεντρα .

Είναι φανερή η σκόπιμη αλλοίωση των στοιχείων , για ίδιο όφελος ?ανευθυνότητα ?εκδίκηση ?  η  ποιος  ξέρει τι  άλλο  είχε στο νου του ο παραχαράκτης .

Είναι μια από τις εκατοντάδες  παρόμοιες  , περιπτώσεις που το σύστημα προβλέπει  άπλες διαδικασίες επίλυσής τους , όταν δεν υπάρχουν διεκδικήσεις τρίτων .

Σε συγκεκριμένη ένσταση στο κτηματολόγιο    αφού Κατεβλήθησαν  160 €  για τα αντίγραφα των συμβολαίων από το αρχείο τους , (πραγματικής αξίας  μόνο 5€)   κανείς δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στον ιδιοκτήτη,  έστω αρνητικά  .                 

  Μετά από πολύ  τρέξιμο και  ψάξιμο έμαθα  , ότι ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΡΝΗΣΗ  ,όταν κατάφερα να δω  τον  αυτοκράτορα  κτηματολόγο ,  αυτός  σαν πόντιος Πιλάτος διακήρυξε //ότι έχετε δίκιο αλλά//   ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ  ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ                                                      

  Όσο για την αποκατάσταση  σας , είναι πανεύκολη τυπική  διαδικασία , αν πάτε στα δικαστήρια   .       Η  ανώδυνη για αυτόν απάντηση μέσα από την άνεση – ασφάλεια του γραφείου του με 2 η τρεις    γραμματείς, που όλους του πληρώνει ο βλάκας πολίτης  μεταφράζεται   ,  για τους πολίτες σε ατελείωτο τρέξιμο και σε κάποιες   χιλιάδες   ευρώ .  

    Ο Δήμος  έχει την δύναμη  και υποχρέωση να είναι αρωγός σε τοπικά θέματα  να  αναζητά  και να αναδεικνύει τα προβλήματα , να επιδιώκει     συναινετικές  λύσεις για  το κοινό συμφέρον και την ανάπτυξη της πόλης , να συντονίζει τις δράσεις των πολιτών  .

  Στα εισερχόμενα μηνύματα  του δήμου, την τελευταία  δεκαετία,  υπάρχει  ηλεκτρονικό μήνυμα μου  E-mail info@sailgr.gr που αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα  και ποτέ δεν αξιοποιήθηκε  η απαντήθηκε .

Με βάση τα παραπάνω καλούνται  οι  συμπολίτες μας σε ψήφισμα για την επανανάρτηση των κτηματολογικών διαγραμμάτων και την διόρθωση τους.  Όπως έχει υποχρέωση το κράτος να πράξη ,αφού αναγνώριζε με τον τίτλο ( πιλοτικό πρόγραμμα)  την προχειρότητα  και τα πιθανά  λάθη  που θα γίνονταν , μέχρι την απόκτηση της απαραίτητης  εμπειρίας .

Στο  E-mail :spata@erxia.gr    (είναι  απαραίτητο και αναγκαίο     ) να δηλώσετε την πρόθεση σας για   βοήθεια  σε τεχνική , ηθική , συμβουλευτική συμπαράσταση    για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής  συγκέντρωσης  , ανάρτησης των δηλώσεων  η οποία θα αρχίσει μόλις ολοκληρωθεί και δοκιμαστή  η βάση  υποδοχής των δηλώσεων .

Βασίλης  Μιχαλάκης